onsdag 4. desember 2013

Adventskalender

På oppfordring fra min venn Linda Chatrine Hagen som skriver bloggen Absolutt hjemme på familieprat.no skal jeg skrive litt om mine adventskalendere. bare for å ikke gi noen dårlig samvittighet så har jeg de to siste årene latt Lego og i år også Polaymobil gjøre kalenderjobben for de yngste, men disse to kalenderene har jeg hatt i noen år nå og da er det ikke så mye jobb med dem lenger.
Den består av to stykker tøy med vatt mellom. På den ene siden er det sydd 24 knapper. P dem henger det laminerte stjerner av kartong som har tallene fra 1 til 24 på framsiden og et bibelvers som handler om at at Jesus skulle komme til jorden p den andre. Men man kan ha helt andre ting der. Visdomsord, aktiviteter, navnet på en person man skal gjøre noe ekstra for. det er bare fantasien som setter grenser. Ettersom jeg er religiøs ønsker jeg å fokusere litt på julens religiøse budskap sammen med mine barn.

Den andre er et stoffstykke påsydd seks remser med stoff som igjen er delt opp i fire lommer med enkle sømmer. Den har altså 24 lommer. I hver lomme ligger et kort med en juleaktivitet som vi kan gjøre den dagen. Det er stort sett ting som de fleste gjør likevel, men på denne måten må jeg ha planlagt når jeg skal gjøre hva på forhånd, og det blir en overraskelse for barna hvilken dag vi skal bake for eksempel. Noen av kortene er enkle ting som å lese en julefortelling eller gjøre noe snilt for en i familien mens andre er mer tidkrevende og må legges til dager med god tid som for eksempel julegaveverksted.
Jeg skal komme med en bekjennelse til og det er at denne kalenderen først kom opp i dag fordi jeg har vært så opptatt av eksamenslesing og spilling at jeg ikke har fått satt meg ned og planlagt før i kveld. Nå blir nok barna glade når de våkner i morgen for de har spurt etter den.
Det fine med disse to kalenderene er at de kan brukes om igjen og at de ikke koster noe ekstra utover det vi ville brukt på juleforberedelser uansett.1 kommentar: