mandag 2. desember 2013

Julemusikkhelg

Denne helgen har vært full av julemusikk. Både lørdag og søndag deltok jeg på konserter i prosjektet Jul i toner. Konsertene var litt ulike på grunn av ulike lokale samarbeidspartnere. Lørdagens konsert var i Jesu Kristi Kirke i Drammen. Der hadde jeg et solo og et duettnummer i tillegg til å være med i ensemblet som akkompagnerer koret. Vi hadde både lang generalprøve og konsert samme dag så jeg var litt redd for at alle de små musklene rundt munnen som er helt avgjørende for å kunne spille obo skulle orke hele kvelden, men det gjorde de og jeg koste meg. jeg spilte Panis Angelicus i duett med Karin Heistø Kittelsen (Piccolofløytist i operaen) og så spilte jeg Mitt hjerte alltid vanker akkompagnert på orgel av Tonje Pedersen som hadde laget den fine orgelstemmen.
Jeg koste meg også med å høre på andre dyktige aktører som for eksempel Jan Clemens Heistø Carlsen (som til daglig spiller i Engårdkvartetten i tillegg til å undervise.) Han spiller veldig vakkert og er dessuten en sympatisk person.
Jeg merker at jeg setter ekstra stor pris på å få anerkjennelse fra de andre musikerne etter konserten. Jeg stoler mer på deres omdømme, så da Jan Clemens sa at det var bra ble jeg ekstra glad.
En hyggelig ting med å spille i Drammen er at jeg møter gamle kjente ettersom det var der jeg trådte mine barnesko, og der jeg bodde da de eldste barna var små. Det er alltid hyggelig å møte mennesker som har kjent meg siden jeg var et lit knøtt.
I går var konserten i Moss kirke midt i sentrum. det ble ganske fullsatt og det var jo gøy. Jeg hadde ingen solooppgaver, spilte bare litt til koret, så da kunne jeg fult ut nyte av de andres musikk. det var en klarinetsolist på gårdagens konsert, Knut Henriksen. Han spilte adadgio fra Mozarts klarinettkonsert. Det er noe av det vakreste jeg vet om. Den rører ved noe dypt i sjelen på meg, så tårene rant gjennom store deler av satsen.Jeg misunner ofte klarinettister muligheten til å spille pianissimo ned til nesten ingenting uten å miste tonen. Han spilte også Gammal fäbodpsalm. En nydelig melankolsk svensk folketone med orgelakkompagnement.
På begge konsertene hadde vi en sopransolist Anne-Margrete Eikaas Svanes. Hun sang O helga natt virkelig imponerende. Vi samarbeidet med Moss damekor på gårdagens konsert.
I løpet av helgen skal jeg innrømme at julestemningen har smøget seg litt på til tross for at jeg midt i eksamenslesingen ikke har gjort noe særlige forberedelser. jeg har satt lys i adventstaken og hengt opp en stjerne i vinduet. Resten får komme etter eksamen tror jeg.1 kommentar:

  1. Vilken härlig musikhelg! Jag tänker på dig och din oboe i Tumba. :) Kram!

    SvarSlett