tirsdag 29. juli 2014

noen favoritter fra to uker i Sverige

Nå er vi hjemme etter to ukers ferie i Sverige, først i Göteborgstrakten og så i Vester Haninge. Det har vært strålende sommervær hele tiden så vi har kost oss veldig. Her kommer noen høydepunkter:

Å møte min nye niese


denne kjempefine lekeplassen i tredgårdsföreningen midt i Göteborg
Et besøk i Slottskogen der vi så både Pingviner, som er mine ene sønns favorittdyr, Seler og mange andre dyr.


Denne tillitsfulle killingen hoppet opp på fanget til min eldste sønn.


Her var det også en spennende lekeplass.

På lørdagen satt vi timesvis i fergekø og kjørte til slutt med denne fergen med det fine navnet ut til Hyppeln i göteborgs nordlige skjærgård med utsikt til Rörö der jeg for mange år siden hadde spille timer hjemme hos min obolærer noen ganger.
Naturen var vakker og spennende og badevannet upåklagelig så vi hadde en strålende ettermiddag. Noen fikk til og med hjelpe en bonde med å redde sauer opp fra en fjellhylle.
På veien mellom Göteborg og Stockholm passer det bra å stoppe litt i idylliske Gränna som er kjent for sine Polkagrisar.
Hovedhensikten for oss voksne med å være i Vester Haninge er å besøke templet, og det gleder jeg meg alltid veldig mye over. Når vi har med hele familen går vi annenhver dag slik at det alltid er en av oss sammen med barna. Når været var så varmt som det var i år betyr det bading. Ofte ble det et kveldsbad i tillegg. jeg hoppet fra hoppetårnet på Östnora selv om jeg nesten ikke turde.
 Alt i alt har vi hatt to herlige ferieuker med mange ting å glede seg over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar