tirsdag 4. september 2012

Håp om nye begynnelser

I dag leste jeg i Mormons bok noen kapitler som er sitat fra Jesaja. Jesaja kan være litt vanskelig å forstå og mye høres brutalt ut, men innimellom kommer noen nydelige gullkorn. her er to av versene som rørte meg i dag hentet fra 1978 oversettelsen av bibelen (Den var litt mer poetisk i ordlyden enn 2011 utgaven):


  9 og si til fangene: «Gå ut!»
        til dem som er i mørket: «Kom fram!»
        De skal finne mat langs veiene
        og beite på alle snaue høyder.
   
 10 De skal ikke sulte og ikke tørste,
        verken sol eller hete skal skade dem.
        For han som har barmhjertighet med dem,
        han skal føre dem
        og lede dem til kildevell.

Jesaja 49:9-10

Det kommer vel tider i alles liv der vi kan føle oss fanget i omstendigheter vi ikke er herre over eller der vi føler at vi går i mørke enten det er sorg, sykdom, depresjon eller bare uvisshet. da er det så trøstende å vite at Jesus "har barmhjertighet med oss" og kan lede oss til levende vann. 
I Johannes åpenbaring 7: 16-17 er budakpet  det samme men i tillegg skal han tørke alle våre tårer. 

De skal ikke lenger sulte eller tørste, og sol eller brennende hete skal ikke falle på dem. 17 For Lammet, som står midt foran tronen, skal være deres hyrde og føre dem til kilder med livets vann, og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne.»

Så gikk jeg for å lage middag og så kom jeg til å tenke på en nydelig sang som jeg hørte mye på for mange år siden. Den var på en plate jeg hadde med Benny Andersson og Orsa spelmenn. Jeg måtte lete litt for å finne den på nettet for jeg husket ikke hva den het, men på You Tube fant jeg dette TV klippet fra 1987 der Tommy Kjørberg og Karin Glennmark synger den. Den heter "Efter regnet" og teksten er av Mats NörklitHer er også budskapet at etter regn kommer sol, etter kulde og mørke kan vi åpne oss opp og slippe inn lyset enten det er i vårt eget liv eller i noen av våre relasjoner. Jeg ble veldig glad da jeg fant den. 3 kommentarer: