fredag 9. mars 2012

Ikke gi opp!

Av og til kan man bli inspirert av idrettsprestasjoner. Dagens skiskyterstafett var en sånn anledning. Skiskyterstafett kan by på en fantastisk spenningsopplevelse. I tillegg til at det er fire personer som alle skal ha dagen, og ha valgt riktige ski har du skytemomentet. Ofte er det tette dueller og jeg må innrømme at mitt adrenalinnivå blir ganske høyt når løperene kommer inn på standplass.
Forventningene til det norske laget var høye på forhånd, og det startet riktig så bra. Inn til andre skyting ledet Norge, men så misslyktes Ole Einar Bjørndalen og måtte ut i en strafferunde og havnet 51 sekunder bak lederen. dette var som han selv sa etterpå "ikke en god følelse" men han ga seg ikke og gikk for fullt inn til veksling. De tre gjenværende løperene på det Norske laget ga heller ikke opp. De ga alt og hevet seg faktisk i forhold til tidligere prestasjoner i mesterskapet. Etter at Rune Bratsveen var ferdig med den andre etappen var forspranget knappet inn til ca 34 sekunder. Tarjei Bø gikk en fantastisk etappe og sendte Emil Hegle Svendsen ut på andreplass, bare 19 sekunder bak ledende Frankrike. Selv sier Svendsen at han aldri vurderte å sikre andreplassen, han gikk for gull. På siste skyting var lagene likt. det ble duell mann mot mann, den ultimate spenningen, og for å toppe det hele traff Svendsen på alle skuddene mens franskmannen ikke taklet presset og måtte bruke to ekstraskudd. Dermed var seieren et faktum.Denne seiren var et resultat at ingen av løperene ga opp håpet selv om det etter første etappe så mørkt ut. den var også resultatet av en samlet laginnsats.Selv om en av løperenes insats ikke var så god som han sikkert hadde ønsket kunne han glede seg sammen med de andre da seiren var et faktum.

Dette kan vi alle lære noe av. Når ting ser vanskelige ut gjelder det å ikke miste målet av syne og kjempe jevnt og trutt fremover mot det. Av og til må man porsjonere ut kreftene riktig, slik at man ikke går seg stiv. Kanskje må man ha hjelp av noen lagkamerater som stepper inn der man ikke strekker til selv. Det gjelder bare å ikke gi opp.

Foto Jens Petter Storaa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar