fredag 10. august 2012

Rutiner

I ferien har rutiner en tendens til å skli ut. Farting hit og dit gjør at ting hoper seg opp og man må kjempe for å komme tilbake til normale mengder av rot og klesvask. I dag var det gledelig å kunne gjenomføre en helt normal fredagsrengjøring og oppleve at i alle fall første etasje så akseptabel ut.
Nå er det bare en drøy uke igjen til skolestart. jeg har en veldig forventningsfull seksåring og en sekstenåring som gleder seg til det. De ander skolebarna er kanskje ikke like entusiastiske. Selv er jeg spent på om jeg kommer til å klare å ettablere gode nok rutiner til at stressnivået blir holdt på et minimum. I en stor familie er det helt avgjørende å ha rutiner som fungerer i hverdagen slik at det mest nødvendige blir gjort til riktig tid og kaos ikke bryter ut. Gode rutiner skaper rom for mer glede.
Neste uke må brukes på å gjeninnføre gode leggerutiner. (for både store og små)

2 kommentarer:

  1. Så godt med rutiner. Du er flink, Linda. I mitt liv tenker jeg at det er også viktig å være fleksibel. Med en stor familie blir ofte rutinene utfordret.

    SvarSlett
    Svar
    1. ja det er viktig at rutinene ikke er for detaljerte. Det må være rom for uforutsette hendelser for dem er det jo mange av!

      Slett