torsdag 19. januar 2012

Kunsten å kose seg

Jeg leste denne bloggen i dag som hadde et innlegg om spiseforstyrrelser, og jeg kjente meg igjen i deler av tankegangen hennes, nemlig det at prisen å betale for å kose seg med noe er å få dårlig samvittighet. Jeg tenkte litt videre rundt dette og kom fram til at disse tankene gjelder ikke bare mat, men livet generelt. Ofte når jeg har gjort noe fordi det er morsomt kan jeg få et stikk av dårlig samvittighet fordi jeg burde ha ryddet , vasket, lest noe veldig informativt, ja rett og slett vært "Flink".
Jeg husker jeg leste et ordspråk på et gammelt teppe på en utstilling en gang som gjorde inntrykk på meg og som jeg tenkte da at var et godt motto:"Alltid flittig gå omkring, alltid gjøre nyttig ting"
Jeg tror i bunn og grunn fortsatt at det er et godt motto, men jeg trenger kanskje å omdefinere hva som er "Nyttig ting".
I en tilværelse med 6 barn, en mann og en hund er det alltid noe som burde gjøres. Jeg kan rydde fra morgen til kveld uten å bli ferdig av den grunn, men er det nyttig for meg, eller for mine nærmeste for den saks skyld? jeg er ikke så sikker på det.
Jeg trenger å ha en viss balanse i livet. Jeg trenger å lage noe bare fordi det er pent, lese en god bok, kose med ungene mine, eller bare slappe av sammen med mannen min.da blir jeg nemlig et hyggeligere menneske å være sammen med og både jeg og de rundt meg blir gladere. Fra nå av skal jeg  virkelig øve meg på å se på små avkoblinger som nyttige ting slik at jeg kan lære meg kunsten å kose meg uten å få dårlig samvittighet.

2 kommentarer:

  1. Vedlig bra, Linda! Det er alltid noe å gjøre, og det du gjør går liksom alltid på bekostning av noe. Men må huske på at å slappe av er ikke en luksus, det er helt nødvendig. Som med andre koselig ting å gjøre som du sier. Vi kan ikke jobbe oss ihjel heller, da blir vi jo ikke noe koselige mennesker:)

    SvarSlett
  2. Jeg takker for hver ny dag når jeg kan stige upp og arbeide og "rekriere" som jeg kaller det, livet har lärt meg at dette er en stor gave, begge deler er viktige! Husk at om en altid har buen spent ,mister den sin spenst.

    SvarSlett