mandag 7. mai 2012

Tanker om tro

Mennesker tror på mange ulike ting. Noen har tro på menneskeheten, noen tror på systemet, noen tror på seg selv, og noen tror på en eller annen form for guddom. Jeg tror at de fleste har behov for å tro på et eller annet for å finne mening og samenheng i tilværelsen. Noe som motiverer oss til å bidra til å prøve å gjøre verden til et bedre sted og oss selv til bedre mennesker.
I det siste har Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige, kirkesamfunnet som jeg tilhører, fått en del oppmerksomhet på grunn av at den ene presidentkandidaten i USA, Mitt Romney, tilhører dette trosamfunnet. Mormon moment kaller de det der borte.Mye av oppmerksomheten har vært positiv, men det fremkommer selvfølgelig kritikk, både av læresetninger og ikke minst av hendelser i kirkens historie.det finnes faktisk mennesker som arbeider på heltid med å kritisere dette trossamfunnet. Likevel har jeg på nytt tatt et valg.
 Jeg velger å fortsette å tro både på Gud og på den måten å leve og å tilbe Ham på som jeg har lært i kirken. I det jeg virkelig tok dette valget følte jeg en kraft til vekst og utvikling i meg selv og et fornyet ønske om å bli et bedre menneske og å være til hjelp for andre.
I kirken får jeg anledninger til å tjene andre mennesker og ikke minst å tjene sammen med mennesker som jeg ellers kanskje aldri hadde blitt kjent med. På denne måten har jeg fått lære å kjenne og bli oppriktig glad i mange fantastiske mennesker og det har beriket mitt liv veldig. Jeg leste en fantastisk essay om dette skrevet av  Eugene England der han forteller om hvordan det å tjene sammen med mennesker som var veldig forskjellige fra ham selv hadde hjulpet ham å lære seg å elske andre. Jeg kjente meg godt igjen i hans opplevelser.
For meg er altså tro noe jeg velger å gjøre. Jeg velger det fordi det gir meg stor glede, trygghet, mening og motivasjon. Det er ikke noe som magiske fjerner alle hindringer og utfordringer i livet, men det er en kraftkilde til å kunne takle dem bedre og se dem i et annet perspektiv.
Hva har du valgt å tro på , og hva betyr det for deg i dagliglivet?

3 kommentarer:

 1. Monica B. Olden7. mai 2012 kl. 14:44

  Kunne ha skrevet dette selv, har de samme tankene som deg, Linda. Jeg vet at jeg skylder alt jeg har og alt jeg er til Herren og evangeliet. Og jeg er takknemlig for hva det gir meg. På alle måter. Det gir meg kunnskaqp, trygghet, vekst, kjærlighet, utfordringer, muligheter til å tjene på måter jeg ellers aldri ville fått.
  Det gir meg en retning og et mål som gjennomsyrer alt jeg er og gjør, og et filter å se livet og verden gjennom. Det gir meg kraft, veiledning og styrke.
  Noen sier at alt er så mye større og mer enn evangeliet, for meg er det omvendt. Evangeliet er så mye større enn alt, og jo mer jeg lærer og vokser, jo mer skjønner jeg hvor stort det er.
  Det jeg velger å tro på gleder meg, fascinerer meg, utfordrer meg, motiverer meg, strekker meg og styrker meg. Det er mitt alt!

  SvarSlett
 2. Veldig bra skrevet og formulert.

  SvarSlett
 3. Jag har nog aldrig sagt det men jag är glad för ditt exempel i trofasthet. Du står fast i din tro och visar det i handling trots livets alla svårigheter. Tack!

  SvarSlett