søndag 4. mars 2012

Musikk i bilen

Dagens glede er musikalsk. Jeg måtte kjøre en tur frem og tilbake til Sandvika i dag, og tok med meg et par cd-er. På veien dit hørte jeg på en CD med høydepunkter fra Matteuspasjonen. Spesielt noen av kor og orkesterpartiene er nydelige og Arien "Erbarme dich, mein Gott som i den versjonen jeg har synges av en countertenor.
På hjemveien hørte jeg på En liveinspilling av David Oistrach som spiller Tschaikovskys fiolinkonsert. Ettersom den er live er den ikke helt teknisk perfekt over alt, men han spiller så musikalsk og levende. Spesielt er kadensen(Det han spiller alene uten orkesteret) mot slutten av den 1. satsen og det lille partiet med triller rett etterpå nydelig. Denne innspillingen gir meg dessuten gode minner fra den tiden i min ungdom da jeg gikk på skole i Falun.
Mens jeg hørte de første frasene i den andre satsen tenkte jeg på at jeg setter pris på vakre enkeltstrofer i musikk og vakkert formulerte setninger på samme måte. Det er rett og slett skjønnheten som griper meg.
Jeg fant et YouTube klipp av Oistrach som spiller 1. satsen. Jeg er ikke sikker på om det er fra samme anledning som på min CD , men fint er det.Vær så god og nyt! (Den er delt i to)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar