søndag 29. januar 2012

Positive i motgang

ettersom jeg fortsatt hadde et sykt barn i går ( 28 januar 2012) ble det mer tid enn vanlig på sofaen foran TV. Jeg så på       lørdagsrevyen og der var det spesielt to saker som jeg syntes var inspirerende. Den første handlet om  to idrettsutøvere ,  Thomas Jacobsen og  Dagfinn Enely . Begge har blitt rammet av alvorlige ulykker og er bundet til rullestol, men til tross for dette har de en positiv innstilling til livet. Thomas Jacobsen som opprinnelig var innebandyspiller ble skadet i en ulykke for noen år siden og ble lam fra livet og ned. Da begynte han med kjelkehockey og ble etter hvert kaptein på landslaget. i desember i fjor var han i en ny idrettsulykke og ble lammet fra halsen og ned. Nå har han trent seg opp og fått igjen noe av førligheten i armene. han begynner innslaget med å si at han ikke ser noen grunn til å være bitter, og at på mange måter har han et bedre liv nå enn før.
 Dagfinn Enerly var kaptein på Fredrikstads fotballag da han brakk nakken under en fotballkamp i 2005. Godt støttet av sin kone  Mona kjemper han seg tilbake og før jul sto han så vidt på egne ben i vann. Drømmen er å kunne gå så han kan følge døtrene opp kirkegulvet når de en dag gifter seg. han fokuserte også på det han faktisk har og kan. han kan for eksempel hente barna i rullestol i barnehagen, og han kan bruke noen år av livet sitt til å hjelpe andre gjennom å være en motivator.
Det andre innslaget handlet om  Louiza Louhibi som var ukens lørdagsgjest. Hun har stått frem med sin historie om en overfallsvoldtekt hun ble utsatt for slik at ofrene for slike grusomheter skulle få en stemme og et ansikt og, som hun sa, for å vise andre ofre at man kan ta grep i livet sitt for å komme seg videre. Nå snakker hun med folk som har ansvar for voldtektsmotak om hvordan disse kan bli bedre og hun har engasjert seg som politiker.
Det var så oppløftenede å høre historiene til disse sterke menneskene som har valgt å fokusere på det positive i livet. De kunne hatt god grunn til å sette seg ned og synes synd på seg selv og bli bitre.istedet  har de fokusert på det de har og på hvordan de kan bruke sine erfaringer til å hjelpe andre. Nå ønsker jeg enda sterkere å bli et positivt menneske.

1 kommentar:

  1. JA, slike historier er veldig motiverende, og setter et nytt perspektiv på ting:)

    SvarSlett